lukoil-banenr

Mini și-a luat rămas bun de la actuala generaţie a hatchback-ului produs la uzina sa din Oxford. Ultimul Mini a ieşit pe poarta uzinei în cadrul unui eveniment festiv, ce încheie ciclul de viaţă al modelului lansat în 2006.

Pilot Autoexpert

Potrivit statisticilor Mini, această generaţie este şi cea mai populară din istoria brandului, britanicii reuşind să vândă peste un milion de unităţi în cei şapte ani de existenţă. Iar mai exact, tocmai 1.041.412 exemplare, fără a socoti celelalte variante de caroserie.

mini interior 1

 

Brandul Mini a fost revitalizat de BMW în 2001, când a fost lansată prima generaţie a hatchback-ului britanic. Şi ea s-a vândut foarte bine, însă nu s-a ridicat la succesul celei de a doua, introdusă în 2006. În total, din 2001 până în prezent, uzina de la Oxford, locul unde se va naşte şi noua generaţie Mini, a reuşit să producă 2.4 milioane de maşini.

Noul Mini, prezentat la mijlocul lunii noiembrie, va intra în producţie începând cu această lună, iar primele livrări se vor face începând cu primăvara anului viitor.

Comentarii