lukoil-banenr

La data de 8 ianuarie, curent, în timpul desfășurării măsurilor preventiv-profilactice ”Zero Grade”, aproximativ la orele 20.30,  în s. Chiţcanii Vechi, r-ul  Teleneşti, un inspector de patrulare al plutonului Anenii Noi –Bender,  a somat şoferul unui automobilului de model „WV-Golf 2” de a se opri. Conducătorul unităţii de transport  a încetinit fără să oprească automobilul, ignorînd cerinţele legale ale poliţistului.

FLYONE

La un moment,  şoferul a accelerat viteza de deplasare, astfel, acesta i-a prins un deget de la mîna stîngă a poliţistului în uşa din faţă a autoturismului.

diselok

Ca urmare,  inspectorul a fost tîrît din urma autoturismului cîţiva metri, fiindu-i pricinuite leziuni corporale. În urma leziunilor cauzate, acesta a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Conducătorul s-a dovedit a fi un localnic, de  18 ani, care conducea unitatea de transport cu semne vădite de consum de alcool.

Acţiunile conducătorului auto riscă să fie examinate prin prisma art.349 aln.2 Cod Penal al RM pentru violenţa săvîrşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere sau a unei persoane care îşi îndeplineşte datoria obştească, pentru care legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 4 la 8 ani.

Totodată, în dependenţă de rezultatul examinării medicale, conducătorul auto riscă să fie tras la răspundere pentru conducerea autovehicului în stare de ebrietate, ceea ce prevede o amendă în mărime de la 400 la 500 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 3 la 5 ani.

Inspectoratul Național de Patrulare va continua organizarea activităţilor de combatere a încălcărilor Regulamentului Circulației Rutiere pentru a disciplina șoferii care încă nu au conștientizat că alcoolul și viteza nu le oferă siguranță, iar atenția și răbdarea sunt indispensabile la volan.

sursa: igp.gov.md

Comentarii