lukoil-banenr

Şi bogaţii au problemele lor. Un exemplu este domnul Preston Henn, colecționar înrăit de Ferrari de mai bine de șase decenii și fost pilot la Le Mans, care a chemat în instanţa de judecată, compania italiană Ferrari S.p.A., pentru refuzul de a-i vinde un supercar extrem de râvnit, scrie automarket.ro.

Pilot Autoexpert

Americanul în vârstă de 85 de ani a încercat prin toate metodele să ajungă în rândurile proprietarilor celui mai nou Ferrari LaFerrari Aperta, versiunea cu acoperiş deschis al hypercarului. Deşi modelul nu este nici măcar prezentat în mod oficial şi respectiv nu a fost anunţat în vânzare, fiind o ediţie limitată adresată doar celor mai preţioşi clienţi ai mărcii, totuşi, Ferrari susține că a vândut deja toate exemplarele.

Informația este confirmată și de Preston Henn, care a fost refuzat de un dealer Ferrari din America de Nord, pe motiv că nu se califică. Fostul pilot face parte din familia Ferrari de șase decenii, fiind un colecționar înrăit, iar în garajul său se află un Ferrari 275 GTB din 1965, un Dayton Spider din 1971, un BBC 512 din 1972, un F40 din 1985, un Testarossa negru din 1986, un Testarossa alb din același an, un F50 din 1995, un Ferari Enzo din 2003 și un FXX din 2005. Nici modelele actuale nu lipsesc: Ferrari 458 Italia, faceliftul acestuia 488 GTB și un LaFerrari. De asemenea, prin mâna sa au mai trecut un Maserati MC12, un 550 Barchetta și chiar monopostul cu care a concurat Michael Schumacher!

LaFerrari Spyder official
LaFerrari Spyder official

Henn susține că răspunsul oferit de dealerul Ferrari este lipsit de respect și îi afectează reputația. Prin urmare, a trimis mai multe scrisori oficialilor companiei. Într-una dintre ele chiar a inserat un cec de un milion de dolari, ca depozit pentru LaFerrari Aperta. A primit înapoi cecul și o scrisoare prin care era sfătuit să fie ceva mai grijuliu cu suma de bani.

Henn nu va renunța la acțiunile sale împotriva companiei italiene. Acțiunea sa în instanță prevede despăgubiri morale de 75.000 de dolari.

Comentarii