lukoil-banenr

Un ecologist sportiv: BMW ActiveHybrid 3

Suntem învăţaţi ca modelele hibride să fie lente plictisitoare şi concepute în special pentru a salva planeta, dar BMW ActiveHybrid 3 se abate de la aceste reguli. Pentru început, noul model „verde” al constructorului bavarez dispune de 340 CP, obţinuţi din mariajul între propulsorul twin-turbo de 3,0 litri şi un motor electric.

Pilot Autoexpert

Cutia de viteze cu opt trepte preia puterea de la motorul cu combustie internă, cât şi de la cel electric şi o trimite roţilor spate. Cei 340 CP şi 450 Nm ajută modelul german să ajungă de la 0 la 100 km/h în doar 5,3 secunde şi la o viteză maximă de la 250 km/h, performanţe uimitoare pentru o maşină care se presupune a fi construită pentru a salva mediul.

Consumul de carburant înregistrează valoarea de 5,9 litri/100 km, iar în regim urban, BMW ActiveHybrid 3 poate parcurge o distanţă de până la 4 kilometri cu o viteză maximă de 75 km/h doar cu motorul electric. Din punct de vedere al design-ului nu s-a au făcut modificări majore, însă emblema „ActiveHybrid” de pe stâlpul C îţi va aduce aminte că îţi pasă de natură. Din păcate, BMW nu a anunţat preţul sau o dată oficială de lansare.

Comentarii