lukoil-banenr

Compania de licitaţii Bonhams va scoate în mai puţin de 10 zile o maşină unică şi specială. Ford Mustang Shelby GT350H cu anul de producţie 1966 care se diferenţiază de restul modelelor de acest fel prin faptul că i-a aparţinut personal tunerului Caroll Shelby.

Pilot Autoexpert

Istoria acestui coupe a început de la compania Hertz Rental Car, care a fost prima ce a primit Mustang-ul  proaspăt ieşit de pe linia de asamblare, în urma unui contract încheiat cu cei de la Shelby. Cei de la Hertz ofereau vehiculul în chirie pentru o taxă de 17 dolari SUA pe zi, preţ deloc accesibil pentru orice cetăţean american.

După un an, exemplarul care apropo era vopsit în culoarea Wimbledon White şi înfrumuseţat cu dungi LeMans finisate în culoarea Guardsman Blue, a fost vândut unui colecţionar de maşini. Ceva timp mai târziu maşina a ajuns la al doilea stăpân care i-a aplicat mai multe modificări printre care un radiator nou, un spoiler spate, un roll bar şi un set de jante din aliaj.

Într-un final Ford Mustang Shelby GT350H, a fost cumpărat de la al doilea proprietar al automobilului de câtre însuşi celebrul şi legendarul tuner Caroll Shelby. Acesta a adus-o la starea ei originală lasând de la modificările făcute de anteriorii proprietari doar jantele. Shelby a inclus maşina în colecţia sa de automobile şi o folosea cu diverse ocazii fără să o lase nemişcată. În ultimele decenii acest Ford Mustang Shelby GT350H a fost expus în numeroase muzee auto din SUA, iar din anul 2008 acesta se păstrează în sediul Shelby Automobiles din Las Vegas.

Vehiculul cu pricina ascunde sub capotă un motor V8 Small Block, care cuplat la o cutie automată cu trei viteze dezvoltă 306 cai putere.

Exemplarul urmează a fi vândul la licitaţie în cadrul unui eveniment special care se va desfăşura în Scottsdale, Arizona. Luând în consideraţie exclusivitatea şi însuşi dotarea acestui Mustang Shelby GT350H, specialiştii din domeniu presupun că vehiculul se va vinde contra unei sume cuprinse între 150.000 şi 200.000 de dolari SUA.

Comentarii