lukoil-banenr

Un minor în vârstă de 17 ani, locuitor al capitalei, a fost identificat şi reţinut de ofiţerii de investigaţii ai IP Botanica al Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, după ce ar fi răpit şi accidentat un automobil de model “Dacia Logan”.

FLYONE

Potrivit Inspectoratului de Poliţie, minorul a pătruns în automobil după ce a observat cheile lăsate în contact. Fiind în stare de ebrietate, acesta s-a deplasat pe traseu spre orașul Ialoveni, unde s-a tamponat violent de o placă din beton de pe marginea drumului. Speriat, tânărul a abandonat maşina pe un câmp din apropiere.

diselok

În cadrul acţiunilor de urmărire penală, individul şi-a recunoscut complicitatea în detalii, iar acum este cercetat în stare de libertate. Totodată, expertul care a examinat automobilul deteriorat, a afirmat că acesta nu mai poate fi reparat! Astfel, pe numele tânărului a fost pornită o cauză penală pentru furtul săvârşit în proporţii deosebit de mari, articol care prevede sancţiunea cu privarea de libertatepe un termen de la 7 până la 12 ani.

În context, Poliţia vine cu un șir de recomandări pentru proprietarii de automobile:

-Dotați autoturismul cu un sistem de alarmă pe bază de sensori ce se aplică pe geamuri şi capote, ceea ce îşi dovedeşte întotdeauna eficienţa.

-Verificați dacă geamurile sunt închise şi portierele asigurate atunci când părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru câteva minute.

-Asiguraţi-vă că nu aţi lăsat cheile în contact.

-Pe timpul nopţii, parcaţi autoturismul în locuri special amenajate şi iluminate, aflate în zona de acţiune a patrulelor de poliţie.

-Utilizați sistemul de blocare a axului volanului, a cutiei de viteze sau a sistemului de frânare.

-Apelaţi la un atelier specializat în vederea montării unui „întrerupător ascuns” pentru întreruperea alimentării generale electrice a motorului.

-Nu păstraţi dublura cheii de contact în automobil.

-Pentru repararea maşinii, adresaţi-vă atelierelor autorizate; apelând la meseriaşi ocazionali necunoscuţi riscaţi să se facă mulaje după chei sau să rămâneţi fără anumite piese.

-Nu păstraţi la vedere în autoturism bunuri de valoare (genţi, poşete, borsete, acte de identitate, documente, cărţi de credit, aparatură audio-video, telefoane mobile etc.).

-Dacă pe locul unde s-a aflat autoturismul sunt urme lăsate de infractori (geam spart, urme de încălţăminte sau accesorii auto deteriorate), luaţi măsuri de protejare a acestora până la sosirea experţilor criminalişti.

sursa: igp.gov.md

Comentarii