lukoil-banenr

 

Un nou model de lux de la Citroen

Pilot Autoexpert

Citroen continuă elaborarea gama modelelor premium cu indicativul DS. Ei vor completa anul viitor gama DS cu un nou reprezentant. Primii reprezentanți din gama de lux cu indicativul DS au fost modelele DS3 şi DS4, versiunile ceva mai stilate şi mai scumpe ale noilor C3 şi C4. Următorul model de lux a francezilor va fi modelul DS5, un model care nu va reprezenta însă, aşa cum s-a întâmplat în celelalte cazuri, o reinterpretare stilistică şi calitativă a lui C5. Viitorul model DS5 va fi un crossover premium ți urmează să fie lansat în 2011.
Primele informații spion despre viitor DS5 spun ca acest model va fi un crossover între SUV şi monovolum, urmând să fie construit pe platforma modelelor Peugeot 3008 şi 5008. Viitorul model DS5 urmează să împrumute de peugeot nu doar platforma dar ți tiputile de motorizări. Citroen prmomite si o motorizare de tip hibrid echipata cu un propulsor diesel de 200 de cai putere cu emisii de 109 grame CO2/km fiind.
Prima lansare a crossover-ului de lux va fi în luna martie a anului viitor în cadrul Salonului Auto de la Geneva, astfel în cat modelul de serie să fie lansat la finele anului 2011 la Salonul de la Frankfurt.

Comentarii