lukoil-banenr

Pragul de 400 de km/h pare unul utopic, chiar și acum, la 11 ani după ce Bugatti Veyron a demonstrat că poate fi trecut ușor de o mașină echipată cu puterea potrivită. La fel de utopic părea și pentru vehiculele pe două roți până recent, când Kawasaki Ninja H2R a reușit să stabilească un nou record mondial, scrie automarket.ro. Bineînţeles nu de unul singur, la „cârmă” fiind un pilot profesionist turc.

Pilot Autoexpert

Kenan Sofuoglu a urcat în șaua japonezei pentru a încerca să ajungă la pragul psihologic de 400 de km/h într-un timp cât mai scurt. Pentru a-şi duce misiunea la bun sfârşit, a ales ca loc de desfășurare podul Izmit Bay Bridge, lung de 2.682 de metri, adică suficient pentru a permite atingerea vitezei record.

Pregătirea a durat patru luni, timp în care Sofuoglu și-a modificat motocicleta care oferea 308 cai putere în standard și nu era omologată pentru șosea. Rezultatul final a însumat 326 de cai putere, cu 50% mai mult decât ce oferă astăzi o motocicletă de stradă.

”Când le-am cerut motocicleta, cei de la Kawasaki mi-au zis că viteza maximă este de 380 de km/h, dar că și-ar dori să ajungă la 400 de km/h. Prima dată când am condus-o am simțit potențialul pe care îl are. Așa că am făcut o serie de modificări și în ultimele teste am reușit să ating 390 de km/h, iar în ziua recordului să ajung la 400 de km/h”, a declarat Sofuoglu.

Viteza maximă în doar 26 de secunde, un timp fantastic, greu de bătut chiar şi de un vehicul pe patru roți. Kawasaki H2R devine astfel prima motocicletă care depășește bariera de 400 de km/h, un adevărat Bugatti Veyron pe două roți.

Video poate fi urmărit aici

Comentarii