lukoil-banenr

 

Un nou sub-brand de la BMW pentru modele electrice – BMW i

Pilot Autoexpert

Se pare că BMW vrea să i-a titlul de „cel mai preocupat brand de mediul înconjurător”, lansând un sub-brand dedicat numai modelelor electrice – BMW i. BMW Group îşi va extinde considerabil serviciile de mobilitate, mai nou s-a anunţat formarea în New York a BMW i Ventures, o companie dedicată investiţiilor în acest domeniu, Venture Capital va avea un capital iniţial de investiţii de 100 milioane USD. Pentru început vor fi lansate două modele sub acest brand începând cu 2013 – BMW i3 si BMW i8. Noile BMW i3 si BMW i8 urmează a fi produse la fabrica din Leipzig. Până în 2013 acestea vor însemna investitii noi de pâna la 400 milioane Euro si vor crea aproximativ 800 de locuri de muncă.

Sinergii de producție vor fi dezvoltate între cele două modele care vor folosi componente comune pentru propulsia electrică, electronica sau baterii. Ian Robertson, membru al Consiliului de Administratie BMW AG, responsabil pentru Sales și Marketing, a declarat că “BMW i reprezintă o nouă direcție pentru automobilele premium. Prin introducerea noului sub-brand, BMW Group îsi reafirmă poziția de leader în ceea ce privește dezvoltarea durabilă în industria automobilelor premium. Este un nou început pentru industrie, o nouă eră pentru mobilitatea individuală. Acesta este BMW i – Born Electric”. În cadrul „project i” BMW a lansat deja un program extins de teste cu automobile electrice într-o producție limitată de serie.

Primul model din aceasta serie a fost MINI E, model care deja oferă BMW Group o experiență foarte bogată cu privire la utilizarea automobilelor electrice si necesitățile clienților din marile aglomerații urbane din New York, California, Berlin, Munchen sau Londra. Principalele concluzii au arătat că în contextul unei utilizări cotidiene nu există diferențe mari de utilizare între MINI E și un model similar ca dimensiuni și putere.

 

Comentarii