lukoil-banenr

Un nou SUV de la Nissan ?

După Juke, Qashqai și Murano, Nissan își lărgește gama de SUV-uri și îl aruncă în luptă pe Hi-Cross. Prezentat deocamdată ca un concept, crossover-ul va fi văzut pentru prima dată la Salonul Auto de la Geneva. Discreți (sau zgârciți, depinde cum dorești) cei de la Nissan nu ne oferă multe detalii despre Hi-Cross, singurele impresii pe care am putea să ni le facem fiind strâns legate de poza și filmulețul de mai jos. Totuși, imaginile ne sunt suficiente pentru o analiză succintă.

Pilot Autoexpert

Sub aspectul unui contur luminos, filmulețul ne prezintă mai întâi un tablou de bord futurist, trece apoi la o schițare a farurilor și a grilei centrale, pentru ca mai apoi să ni se prezinte profilul mașinii. Astfel, se pare că noul crossover se va plasa undeva între Qashqai și Murano ca dimensiuni și va împrumuta din aspectul robust al lui Juke.

Cam astea ar fi informațiile oficiale. Însă ne-ar fi ajuns și unele zvonuri pe la urechi. Cum ar fi că va avea și motoare mici, de 1,6 litri, atât pe benzină cât și pe motorină, funcția Start-stop și tracțiune integrală. De asemenea, mai umblă vorba că modelul de serie va fi prezentat la anu cam pe vremea asta, urmând ca livrarea să aibă loc începând cu toamna lui 2013. Câte din aceste zvonuri sunt adevărate, nu știm. Știm însă că te vom ține la curent cu Nissan Hi-Cross în direct de la Geneva.

Comentarii