lukoil-banenr

Operaţiunea Nopţile Albe are care scop disciplinarea şoferilor şi sancţionarea conducătorilor auto care îşi permit să urce în stare de ebrietate la volan, punându-şi astfel nu doar propria viaţă în pericol dar şi a celor din jur. Cu regret însă, constatăm că nici oamenii legii nu prea cred în aceste acţiuni de profilactică, darămi-te cetăţenii de rând. O demonstrează un caz recent în care un poliţist de la INP a neglijat conduita şi a pornit beat la drum.

FLYONE

Un polițist de la Inspectoratul Național de Patrulare a fost reţinut preventiv de către procurori pe un termen de 72 de ore, se arată într-un comunicat de presă al IGP.

diselok

În dimineaţa zilei de 14 iulie, inspectorul de patrulare în vârstă de 24 de ani, conducând automobilul de model „Volkswagen”,  a tamponat o femeie de 51 de ani care traversa neregulamentar carosabilul, ulterior automobilul acestuia fiind proiectat într-un pilon de electricitate.

În urma impactului, victimei i-au fost cauzate multiple fracturi, aceasta fiind internată în spital. Îndată după accident, poliţistul a fost suspus unui examen medical, constatându-se că starea de ebrietate alcoolică, concentraţia vaporilor de alcool în aerul expirat, constituind 0,84 mg/l.

Pentru încălcarea regulilor de securitatea a circulaţiei de către persoana care conduce mijlocul de transport, săvârşită în stare de ebrietate legislaţia penală a Republicii Moldova prevede până la 4 ani închisoare.

Totodată, pe faptul dat, Direcția Inspectare Efectiv a IGP a ințiat o anchetă internă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor. Potrivit legislației, polițistul riscă să fie sancționat și disciplinar.

Comentarii