lukoil-banenr

Am Bentley Continental GT și îmi este în cot de radarele camerelor de supraveghere!

Pilot Autoexpert

Se pare că așa s-au gândit doi tineri care se deplasau la volanul unui bolid de lux, cu o viteză de aproape 190 km/h pe bulevardul Alba-Iulia din sectorul Buiucani al Capitalei. Tinerii și-au înregistrat isprava cu un telefon mobil iar ulterior aceasta apărut pe o rețea de socializare. Din imagini se vede cum șoferul exclamă că se deplasează cu 190 de km/h și precizează că niciodată nu a condus cu așa viteză pe străzile orașului. Amicul său care era pe bancheta din față a imortalizat momentul când săgeata vitezometrului a atins 190 km/h. Mai mult, această fază îi trezea momente de bucurie și nu griji că șoferul ar fi putut crea o situație de accident sau o tragedie.

Nu putem cunoaște dacă înregistrarea video a fost făcută în perioada când radarele camerelor de supraveghere nu funcțiunau. Dacă isprava acestora a fost făcută după data de 10 august, când în capitală au început să funcționeze radarele, aceștia s-ar putea alege cu o amendă pentru depășirea regimului de viteză. În cazul când au fost surprinși doar de camere iar înregistrare a fost făcută până la 10 august, aceștia vor scăpa basma curată.

Reprezentanții Inspectoratului Național de Patrulare susțin că înregistrarea video nu poate constitui probă pentru un proces verbal din simplu motiv că aceasta nu a fost făcută cu un aparat omologat metrologic.

Comentarii