lukoil-banenr

Un taximetrist, în vârstă de 29 ani, a fost reţinut pe urme fierbinţi de către un echipaj mobil al Batalionului Reacţionare Operativă al Direcţei de Poliţie a mun.Chişinău, după ce a furat patru roţi de la un automobil de model “Mercedes-Benz”. Furtul a fost comis în curtea unui bloc de locuit de pe bulevardul Moscovei din sectorul Râşcani.

Pilot Autoexpert

Individul a fost reţinut imediat de poliţişti, când intenţiona să fugă de la locul faptei cu un automobil de model “Dacia Logan”. El a fost încătuşat iar la faţa locului a fost solicitată grupa operativă pentru documentarea cazului. Astfel poliţiştii au decis să-l reţină pe un termen de 72 de ore în Izolatorul de Detenţie Preventivă al Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, pentru a stabili cu exactitate toate circumstanţele infracţiunii. Totodată a fost dispusă iniţierea unei cauze penale pentru furt, care prevede o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 2 ani până la 6 ani.

În context poliţia capitalei recomandă proprietarilor de automobile:

DOTAŢI autoturismul cu un sistem de alarmă pe bază de sensori ce se aplică pe geamuri şi capote, ceea ce îşi dovedeşte întotdeauna eficienţa. VERIFICAŢI dacă geamurile sunt închise şi portierele asigurate atunci când părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru câteva minute. Asiguraţi-vă că nu aţi lăsat cheile în contac.t Pe timpul nopţii, parcaţi autoturismul în locuri special amenajate şi iluminate, aflate în zona de acţiune a patrulelor de poliţie. UTILIZAŢI sistemul de blocare a axului volanului, a cutiei de viteze sau a sistemului de frânare. Apelaţi la un atelier specializat în vederea montării unui „întrerupător ascuns” pentru întreruperea alimentării generale electrice a motorului. NU păstraţi dublura cheii de contact în automobil. Pentru repararea maşinii, adresaţi-vă atelierelor autorizate; apelând la meseriaşi ocazionali necunoscuţi riscaţi să se facă mulaje după chei sau să rămâneţi fără anumite piese. NU păstraţi la vedere în autoturism bunuri de valoare (genţi, poşete, borsete, acte de identitate, documente, cărţi de credit, aparatură audio-video, telefoane mobile etc.) Dacă pe locul unde s-a aflat autoturismul sunt urme lăsate de infractori (geam spart, urme de încălţăminte sau accesorii auto deteriorate), luaţi măsuri de protejare a acestora până la sosirea experţilor criminalişti.

În momentul în care observaţi că se comit asemenea infracţiuni, nu ezitaţi să apelaţi imediat la Serviciul specializat 902.

Comentarii