lukoil-banenr

HUMVEE, vehiculul tot teren care a servit din 1984 și până astăzi, forțelor armate din SUA, a ajuns recent la o nouă etapă de ”facelift”. Mașina a primit nenumărate modificări de ordin tehnic, dar și un alt nume.

Pilot Autoexpert

NXT 360 este noua inscripie anexată lui HUMVEE și care se descifrează cam în felul următor. Un motor revizuit, care produce deja 250 de CP și 624 Nm cuplu motor, din același volum de 6.5 litri, (190CP și 515 Nm în versiunea precedentă), o nouă transmisie cu șase rapoarte și nu cu patru, dar și o suspensie complet revizuită, care îi permite să ducă încărcături prețioase, de până la 7 tone. Teoretic, un HUMVEE este capabil să ducă în spate, încă un HUMVEE, asta desigur dacă reușești să îl urci deasupra.

Îmbunătățit a fost și sistemul de menținere a presiunii în roți de și de umflare a acestora, care acum are două compresoare. Alte jante, alte anvelope, o mai mare gardă la sol și toate în cumul, permit abordarea unor obstacole sub un unghi si mai mare.

Fascinant este faptul că orice HUMVEE poate trece de la versiunea obișnuită la NXT 360, acest upgrade fiind complet compatibil cu mașinile mai vechi.

Comentarii