lukoil-banenr

Germanii de la Audi lucrează deja la a doua generaţie a supercarului Audi R8, programată să ajungă pe piaţă în următoarele 12 – 18 luni.

Pilot Autoexpert

Vor exista diferenţe esenţiale între actualul model şi viitoarea generaţie: prima dintre acestea va avea de a face cu masa totală a modelului, simţitor îmbunătăţită.

Ulrich Hackenberg, conducătorul departamentului de cercetare şi dezvoltare Audi, a dezvăluit cu ocazia Salonului Auto de la Los Angeles că inginerii germani au întors serios privirile spre procesul de reducere a masei şi promit un viitor R8 mai uşor cu până la 60 de kilograme, comparativ cu actualul model. Inginerilor le este greu să obţină o reducere mai mică, având în vedere că actualul model beneficiază deja de o structură uşoară din aluminiu. Pentru a scăpa de mai multe kilograme, Audi ar fi trebuit să treacă la o platformă complet nouă, mult mai costisitoare, construită integral din fibră de carbon.

Dacă totul va fi conform planului,viitorul R8 ar urma să se laude cu o masă totală la limita pragului de 1500 de kilograme, iar platforma ar urma să fie împrumutată şi de urmaşul lui Lamborghini Gallardo.

Comentarii