lukoil-banenr

V12 Vantage S – arta Aston Martin

Aston Martin V12 Vantage S anunţă o viteză maximă de 205 mph (330 km/) – precedentul V12 Vantage mergea până la 190 mph (305 km/h).

Pilot Autoexpert

Adevărat, ediţia limitată Aston Martin One-77 e şi mai rapidă, reuşind să ajungă la o viteză maximă de peste 200 mph (354 km/h), doar că e mai mult o excepţie, aşa cum hyper-Aston-ul One-77 a fost construit în doar 77 de exemplare, fiecare cu un preţ de peste un milion de euro.

Astfel, noul Aston Martin V12 Vantage S se poate mândri cu titulatura de ”cel mai rapid Aston Martin de serie”. Această performanţă se datorează mult upgrade-ului motorului 6.0 V12, a cărui putere creşte de la 517 CP la 573 CP, cuplul motor maxim devenind la rândul său mai mare cu 50 Nm, de la 570 Nm/5.750 rpm la 620 Nm.

Şi cutia de viteze este una nouă: este vorba despre ”Sportshift III AMT”, o cutie secvenţială cu 7 trepte, mai eficientă şi mai uşoară cu 25 kg decât precedenta cutie cu 6 trepte.

Noul Aston Martin V12 Vantage S are şi un sistem de suspensii reglabile, cu trei setări: ”Normal”, ”Sport” şi ”Track”. În plus, şoferul mai are la dispoziţie un buton ”SPORT” pe bord, la apăsarea căruia computerul central dictează un răspuns mai rapid la accelerare, scurtarea timpilor de reacţie la schimbarea treptelor, dar şi modificarea sunetului evacuării.

Indicativul ”S” înseamnă şi adoptarea unui pachet din fibră de carbon, atât pentru elemente ale exteriorului, cât şi pentru habitaclu.

Noul Aston Martin V12 Vantage va ajunge la dealerii din Europa spre finalul anului imediat după ce îşi va face debutul oficial la Salonul Auto Frankfurt 2013.

Comentarii