lukoil-banenr

Salonul Auto de la Geneva este în plină desfășurare, iar echipa AutoExpert transmite live toate noutățile auto internaționale. Am văzut aici multe concepte bengoase, dar mare ne-a fost mirarea să-l surpindem la Salon pe Valerian Mînzat. Deși, de la o vreme încoace, toți moldovenii care se respectă nu-și mau dau întâlnire pe la mall sau Casino. Iata că locul întâlnirii s-a mutat le Geneva…

Pilot Autoexpert

Nu am putut rata ocazia să discutăm cu el despre mașini, dar și să-l întrebăm care este motivul aflării lui aici.

AutoExpert • Valerian, salut și bine te-am găsit. Să știi că este o surpriză să te vedem aici, în special, am remarcat entuziasmul cu care analizai mașinile luxoase la salon. Motiv din care țin să aflu părerea ta despre eveniment dar să discutăm și despre mașini, atât cât ne permite timpul.

Valerian • Salut, salut băieți. Și eu sunt bucuros să întâlnesc concetățeni de-ai mei la salon. Chiar mă mândresc cu acest lucru, iar dacă tot ne-am întâlnit, iar voi sunteți AutoExpert, o să vă rog și eu să ma ajutați cu un sfat. Nu înainte de a vă răspunde la întrebare, bineînțeles. Sunt aici pentru că suntem în ajunul sărbătorii de 8 martie și încerc să-i pregătesc un cadou special soției mele. Nu vă spun însă despre ce este vorba pentru că trebuie să păstrăm surpriza.

AutoExpert – Bine Valerian, dacă zici că e secret și te-am găsit la un meeting internațional de mașini… Chiar e greu să ne imaginăm ce surpriză poți să-i faci de 8 martie… Atunci tu ne zici cu ce te putem ajuta, noi, încercăm să aflăm secretul… Unde mergem acum?

Valerian • Propun să mergem la standul Skoda. Acolo găsim noul Superb, iar eu, fiind un fan dar și proprietar al acestui model, vreau să văd cum arată noua generație. Recunosc, mi-a plăcut mult predecesorul. Pot să vă spun doar lucruri frumoase de el. Mașina e foarte spațioasă, confortabilă și economă. Pe bune, este mașina în care m-am simțit cel mai bine pe bancheta din spate.

AutoExpert • O bună publicitate pentru acest brand. De noul model ce zici?

Valerian • Ooooo, este o mașină mult mai bună. O mașina bună pentru mine, de serviciu, și bună pentru noul Guvern. Cum ați observat, tot Guvernul Republicii Moldova se plimbă cu Skoda Superb. Ce să vă mai spun, este accesibilă și oferă mult spațiu raportat la pețul său. Un lucru îl știu sigur, este viitoarea mea mașină de serviciu. Iar acum, dacă nu vă supărați, propun să mergem la standul Bentley.

AutoExpert • De ce acolo? Sau ține de surpriza pe care o pregătești soției?

Valerian • Nu, nu are absolut nici o legătură cu soţia mea, este doar o mașină drăguță acolo pe care în mod obligatoriu trebuie să o văd. Un coupe, extrem de frumos. Trebuie să recunosc, îmi place la nebunie Bentley. Este mașina mea preferată. Luxul pe care ți-l oferă nu se compară cu nimic. Ei bine, mai sunt și alte branduri dar Bentley e ceva. Am avut ocazia să conduc câteva anul acesta şi chiar m-am îndrăgostit, însă nu acesta este scopul vizitei mele la Geneva, nu intenţionez să cumpăr un Bentley.

IMG_1774

IMG_1760

IMG_1771

IMG_1761

 

AutoExpert • De cine? De acest Bentley sau de altcineva?

Valerian • Ei, eu îmi iubesc soția, dar îmi place și bunișorul. Da cum să nu-mi placă? Să-mi spună cineva care refuză un Bentley sau un Ferrari? Apropo, ce zici de acest Ferrari?

AutoExpert • De care anume? California sau 488 ? Apropo, ultimul este o premieră dar și primul Ferrari din ultimii ani dotat cu motor turbo aspirat.

Valerian • Mie îmi plac ambele. Fie California sau celălalt. Sunt frumoase foc și cred că i-ar plăcea și soției mele. Cu o California m-am plimbat acum doi ani prin Paris. Ce să zic, impresii greu de redat. Prin această experiență trebuie să treci ca să întelegi. Totuși, sunt și neajunsuri – ambele sunt cam joase. Sunt bune pentru drumurile din Europa, dar nu și pentru Moldova. Poate mergem la alt stand, de exemplu, la Rolls-Royce?

AutoExpert – Sigur, cu plăcere. Crezi că Rolls-Royce-ul e mai bun pentru condițiile de exploatare pe care le avem în Moldova?

Valerian • De ce nu? Are gardă la sol ridicată, e spațios și luxos. Dacă ai bani și îți poți permite, chiar e recomandat. E mult mai practicabil decât un Ferrari. Poți să te deplasezi cu el lejer pe drumurile autohtone iar confortul pe care ți-l oferă este de nedescris. Ia vedeți și voi ce calitate impecabilă a materialelor are. L-am testat și pe ăsta. Mi-a plăcut mult și cred că ar fi un bun cadou pentru cineva.

AutoExpert • De acord. Dar oare cine nu și-ar dori un astfel de cadou de 8 martie? Cea care îl va primi va fi o doamnă sau domnișoară împlinită. Ce-i drept, cam dificil de condus așa mastodont.

Valerian • Păi, în acest caz va avea șofer. Dacă ar vrea să conducă singură aș opta pentru altă mașină. De exemplu, un Jaguar. Îmi place mult coupe-ul cel nou. Pare-mi-se F-Type îi zice.

AutoExpert • Se pare că și ție îți place. Am observat că toate îți plac, în special brandurile premium.

Valerian • Cum am mai zis: îmi plac lucrurile frumoase, scumpe, adică bune. Și cred că nu doar mie. În ele te simți bine, relaxat, confortabil. Iată recent mi-am cumpărat un BMW X6. O mașină bună. Nu că aș face publicitate dar pot recomanda această mașină tuturor. Am fost iarna la munte cu ea și am rămas plăcut surprins să aflu că în zăpadă s-a descurcat la fel de bine ca și un Range Rover Vogue. Ba mai mult, a fost o lecție pentru mine din care am aflat că mult-lăudatul Range Rover Vogue nu este chiar atât de bun cum raportat la publicitatea care i se face.

AutoExpert • Dacă tot am ajuns la Jaguar, spune-mi ceva și de el. Dacă este ceea pentru ce ai venit azi la Geneva, în special la Salonul Auto…

Valerian • Dacă sincer, nu. Nu-mi place. E frumoasă, dar sunt lucruri care mă deranjează. Totuși, cred că Bentley e ceea ce-mi trebuie. În sens că, e ceea pentru ce am venit azi aici. De fapt, recunosc, sunt un fan împătimit ale acestor mașini. Am fost în vara anului 2014 la șeful Bentley din Austria care mi-a povestit multe lucruri frumoase despre aceste mașini, iar de atunci m-am îndrăgostit de ele. Apropo, l-am întâlnit și aici și am mai schimbat o vorbă-două. Este un om de treabă!

AutoExpert • Bine, dacă tot am făcut o incursiune pe la cele mai luxoase, frumoase și scumpe mașini ale Salonului auto… De fapt, mașinile pe care le-ai ales și care îți plac, hai să revenim la scopul vizitei tale. Deci, ai venit la Geneva, ai trecut pe la Salonul Auto în ajunul celei mai frumoase sărbători de primăvară. Iar dacă îmi aduc aminte, acum doi ani, de 8 martie, i-ai făcut un cadou frumos soției tale, un Porsche Boxster. În acest an cu ce o surprinzi?

Valerian • Cadoul pe care i l-am pregătit soției mele și pe care o iubesc foarte mult este o surpriză. Recunosc, am venit la Geneva anume din acest motiv. Nu vreau să divulg toate secretele dar în curând veți afla și voi. Să așteptăm ziua de 8 martie, iar înainte de a ne lua rămas bun, vreu să vă mulțumesc. A fost o surpriză plăcută să vă întilnesc aici și recunosc, vă urmăresc toate postările.

IMG_1731

IMG_1733

IMG_1734

IMG_1735

IMG_1736

IMG_1738

IMG_1743

IMG_1744

IMG_1749

IMG_1751

IMG_1757

IMG_1759

IMG_1785

IMG_1787

IMG_1789

IMG_1790

IMG_1794

IMG_1795

IMG_1796

IMG_1797

IMG_1798

IMG_1801

IMG_1817

IMG_1818

IMG_1819

IMG_1823

IMG_1857

IMG_1861

IMG_1882

IMG_1886

IMG_1887

IMG_1889

IMG_1890

IMG_1892

IMG_1894

IMG_1896

IMG_1898

IMG_1902

IMG_1903

IMG_1905

IMG_1906

IMG_1908

IMG_1910

IMG_1960

IMG_1989

IMG_1990

IMG_1992

IMG_1994

IMG_1996

IMG_1998

IMG_2000

IMG_2002

IMG_2004

IMG_2005

IMG_2008

interview: Andrei Tabuică

Comentarii