lukoil-banenr

Astăzi dimineaţa, 16 februarie, cel puţin două companii petroliere din ţară au afişat preţuri mai mici la carburanţi, în special la motorină. Preţul acesteia s-a micşorat în medie cu aproximativ 25 de bănuţi, acum fiind comercializată cu 13.07 lei în loc de 13.32 lei. 

Pilot Autoexpert

Neschimbate au rămas doar preţurile la comercializarea benzinei şi a gazulului lichefiat, ultima ieftinire a acestor produse a avut loc chiar săptămâna trecută. Acum un litru de benzină cu cifra octanică A-95 costă în medie 15.86 lei per litru, în timp ce la staţiile de GPL, preţurile încep de la 8.84 lei pentru gazul lichefiat.

Amintim că aceasta este deja a cincia ieftinire operată pentru anul 2016 şi cel mai probabil că în viitorul apropiat, preţurile se vor reduce şi mai mult. Deocamdată însă, este tardiv pentru a spera la un preţ „real”, ajustat după toate calculele necesare. Într-o altă ordine de idei, considerăm că ar fi cazul să vorbim şi despre o ieftinire a celorlalte produse de consum, importatorii cărora s-au grăbit să le scumpească, invocând preţul ridicat al transportului.

Comentarii