lukoil-banenr

În premieră vânzările EV-ului Tesla Model S, au pășit peste indicii concurenților săi Mercedes S-Class, Audi A8 și BMW Seria 7. Experții din domeniu spun că acest lucru trebuie să fie ca o alarmă pentru giganții germani care produc vehicule de lux. Compania Tesla deși este una tânără, începe a le da mari bătăi de cap producătorilor gemani de automobile chiar la ei acasă, anunță Automotive News Europe.

Pilot Autoexpert

Acest lucru a început să se întâmple în anul 2017, când Tesla a predispus clienții să opteze mai mult pentru Model S, decât pentru tradiționalele S-Class și Seria 7. Deși Model S a mai înregistrat rezultate de vârf în Germania, la nivel de Uniune Europeană, acest lucru de întamplă în premieră. Deasemenea ar trebui menționat și SUV-ul Model X, care tot mai des este favorizat în comparație cu Porsche Cayenne și BMW X6.

Potrivit datelor companiei JATO Dynamics, în anul 2017 vânzările Tesla Model S în Europa au crescut cu 30% și au constituit circa 16.000 de automobile. Mercedes cu al său S-Class a înregistrat o creștere de doar 3% reușind să vândă 13.000 de unități a limuzinei de lux, iar BMW din păcate se luptă cu o descreștere de tocmai 13 procente, totalul vânzărilor modelului Seria 7 fiind de numai 11.000 de exemplare.

Analiștii consideră că succesul companiei Tesla, se datorează faptului că marii giganți nu percepeau până acum compania din Silicon Valley ca pe un concurent real. Acest răgaz i-a permis Teslei să înainteze cu vehiculele sale, fiind cel mai puternic și popular producător de EV-uri de pe piață. Desigur acum majoritatea producătorilor importanți de pe piață și-au revizuit prioritățile și au început a investi sume enorme în proiectarea și construcția cât mai urgentă a modelelor full electrice. Totuși până aceste modele vor urca pe banda rulantă, Tesla va câștiga tot mai multă simpatie din partea cumpărătorilor și o reputație bună pe piața europeană.

Comentarii