lukoil-banenr

Versiunea electrică a lui Spark primeşte 130 de CP

După o serie de teasere care anunţau lansarea versiunii electrice a celui mai mic model din gama Chevrolet, constructorul american a publicat primele imagini oficiale ale noului Chevrolet Spark EV.

Pilot Autoexpert

Varianta full-electrică a lui Spark se prezintă cu numeroase modificări estetice, în special în partea frontală, care preia formele versiunii clasice şi le duce la un nou nivel. Schimbările au atins şi zona posterioară, care „scapă” de ţevile de eşapament, devenite inutile pe un model electric, şi aduce în prim-plan un vehicul mult mai ecologic pur.

Spark EV devine cel mai puternic şi performant Spark de producţie, cei 130 CP şi nu mai puţin de 542 Nm disponibili încă de la prima rotaţie a motorului reuşind să împingă noul model în mai puţin de 8 secunde de la 0 la 96 km/h (0-60 mile pe oră).

Puterea este obţinută de la un bloc de baterii format din 336 de celule cu un volum total de 133 de litri şi cu masa de 254 de kilograme – pot fi alimentate complet în şapte ore sau în proporţie de 80% în doar 20 de minute dacă este folosit un încărcător special disponibil opţional.

Cu excepţia noutăţilor tehnice, Chevrolet Spark EV primeşte cinci noi nuanţe de caroserie (Electric Blue, Black Granite, Summit White, Silver Ice şi Titanium) şi noul sistem multimedia MyLink, care a debutat în premieră europeană pe crossover-ul Trax, la Salonul Auto de la Paris.

Comentarii