lukoil-banenr

La sfârșitul anului 2017, Opel a prezentat un proiect amplu de reorganizare a gamei sale de modele ca urmare a trecerii de la GM la Grupul PSA. Noua strategie presupune și lansarea unei versiuni electrice sau hybride pentru fiecare model din gamă până în anul 2024.

Pilot Autoexpert

Recent, constructorul german a confirmat planurile pentru Corsa. Modelul de clasă mică se va prezenta în anul 2019 într-o nouă generație echipată cu motoare tradiționale. Însă începând cu anul 2020, hatchback-ul va avea și o versiune pur electrică, pe care nemții o vor numi eCorsa. Denumirea a fost confirmată recent de oficialii Opel, iar producția lui eCorsa va avea loc în uzina din Zaragoza, Spania.

Opel nu a oferit detalii tehnice cu privire la noua generație Corsa, însă se știe deja că aceasta va utiliza platforma CMP a Grupului PSA, Peugeot-Citroen. Iar pentru versiunile electrice, grupul a proiectat arhitectura e-CMP.

În prezent, Corsa este modelul cu cele mai mari vânzări ale constructorului din Russelsheim, cu peste 231.000 de unități comercializate anul trecut pe Bătrânul Continent.

Comentarii