lukoil-banenr

Versiunea europeană Chevrolet Cobalt va ataca în mod direct noua Dacia Logan

Pe piaţa sud-americană, Loganul a primit un răspuns foarte interesant din partea celor de la General Motors, prin noul model Chevrolet Cobalt, un sedan low-cost mult mai sobru decât modernul Aveo Sedan.

Pilot Autoexpert

Iată că noul Chevrolet Cobalt trece oceanul şi debutează pe piaţa auto europeană cu ocazia Salonului Auto Moscova 2012 – de fapt, Cobalt nu va fi vândut în toată Europa, ci numai în Rusia şi pe unele pieţe din Europa de Est, care urmează să fie anunţate la salonul auto rusesc.

Deocamdată se ştie că modelul european va avea două motoare pe benzină, un eventual diesel nefiind în cărţi, cel puţin deocamdată. Vorbim de un 1.4i 16V de 97 CP, respectiv un 1.6i 16V de 105 CP, care vor fi asociate cu o cutie de viteze manuală cu 5 trepte sau, opţional, cu una automată cu 6 trepte – aceeaşi de pe Aveo automat.

În privinţa spaţiului interior, Cobalt se anunţă peste nivelul lui Aveo, iar portbagajul rupe canoanele clasei sale: 563 de litri. Totuşi, faţă de Aveo, Cobalt mizează pe un design mai simplist şi mai clasic al interiorului, deci e dedicat clienţilor mai conservatori din fire.

Preţurile se estimează că vor fi foarte accesibile, plasându-se între cele ale citadinei Spark şi ale lui Aveo. Însă principalul obiectiv al americanilor este, în mod clar, Loganul (de altfel, recent Chevrolet a venit cu un răspuns şi pentru Dacia Lodgy, prin noul monovolum Spin, propus deocamdată strict pe piaţa sud-americană).

Comentarii