lukoil-banenr

Versiuni e-tron pentru fiecare model din gama Audi până în 2020

După ce Toyota a promis că va oferi publicului câte o versiune hybridă pentru fiecare model existent în gamă până în 2020, a venit şi rândul unui constructor premium german să îşi ia un asemenea angajament, mai concret, Audi, care şi-a confirmat intenţiile sale de a-şi extinde gama de vehicule electrice cu câte o versiune ecologică pentru fiecare model din gama sa. Termenul limită este tot anul 2020.

Pilot Autoexpert

Cum deja s-a creat o regulă, aceste versiuni vor primi indicativul e-tron, aplicabil doar vehiculelor care pot parcurge o distanţă considerabilă în mod electric. Deşi Audi doar testează în prezent o flotă de vehicule electrice, în 2020, dacă planurile de dezvoltare reuşesc, germanii ar putea înregistra vânzări care să totalizeze o valoare alcătuită din şase cifre.

În planul constructorului din Ingolstadt intră modele alimentate de la priză, hybrizi electrici şi electrovehicule pure.

Primul model reprezentat al gamei eficiente va fi versiunea de serie a supercarului Audi R8 e-tron, programată să debuteze spre sfârşitul acestui an. Va urma apoi, în 2014, un A3 hybrid alimentat la priză şi versiuni similare ale modelelor A4 şi Q7.

Compania Audi a mai demonstrat încă o dată, chiar în vara acestui an, că tehnologia sa hybridă şi electrică este competitivă şi gata de producţie, când monoposturile R18 Hybrid LMP1 au reuşit să domine Cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Comentarii