lukoil-banenr

Guvernul a instituit, prin aprobarea de ieri a proiectului politicii fiscale, vamale și bugetare pe anul 2016, un impozit care reprezintă o plată obligatorie la buget pentru deţinerea autovehiculului înmatriculat în Republica Moldova, scrie ziarulnaţional.md.

Pilot Autoexpert

Potrivit lor, toți deținătorii de mașini vor trebui să achite impozitul în fiecare an, la data înmatriculării de stat a autovehiculului, fie la data înmatriculării de stat curente a autovehiculului, dacă până la această dată taxa nu a fost achitată, ori până la data efectuării testării tehnice obligatorii anuale a autovehiculului, dar nu mai târziu de data de 25 decembrie a anului curent.

Înmatricularea, precum şi testarea tehnică obligatorie a autovehiculului, fără prezentarea documentului de plată ce confirmă achitarea impozitului pentru anul curent, nu va putea fi efectuată. De menţionat că, impozitul urmează a fi achitat indiferent de rezultatele testării tehnice obligatorie, iar dacă în urma testării tehnice obligatorie, autovehiculul a fost interzis în exploatare, impozitul nu va fi restituit.

Potrivit decizie Guvernului, impozitul pe autovehicule va fi achitat la contul trezorerial de venituri al bugetului unităţii administrativ-teritoriale după locul (adresa) înmatriculării autovehiculului.

Iar mai jos vedeți ce taxe vor trebui să plătească posesorii de mașini din R. Moldova:

Untitled-1

Comentarii