lukoil-banenr

Un șofer găgăuz sfidează legile Republicii Moldova și riscă să fie pedepsit pentru conducerea unui vehicul cu încălcarea regulilor de amplasare a numărului. Acesta și-ar fi asociat la plăcuța de înmatricularea a automobilului său, un Hyundai Tucson (Saxan), cu numere de înmatriculare în Republica Moldova însemne caracteristice autonomei găgăuze, un abțibild cu flagul regiunei autonome!

Pilot Autoexpert

Imaginea a fost transmisă portalului Autoexpert.md de către un cititor fidel, care a surprins automobilul pe străzile din capitală. Potrivit Tamarei Procopii, ofițerul de presă al Inspectoratului Național de Patrulare, plăcuța de înmatriculare este corespunzătoare, iar prin abțibildul aplicat suplimentar nu a fost acoperită o altă cifră.

Procopii a ținut să precizeze pentru Autoexpert.md că totuși șoferul riscă să se aleagă cu o amendă de la 100 la 200 de lei cu aplicarea a 2 puncte de penalizare în baza articolului 230. Alin.1. al Codului Contravențional. Potrivit aliniatului din Codul Contravențional este vorba despre „Conducerea unui vehicul cu numărul de înmatriculare indescifrabil, nestandardizat sau amplasat cu încălcarea standardului”.

Reprezentanții Inspectoratului Național de Patrulare ne-au dat asigurări că urmează să fie documentat și identificat proprietarul automobilului. În acest sens fotografia a fost remisă către Centrul Unic de Monitorizare a Circulației Rutier care urmează să inițieze procedura de documentare.

Comentarii