lukoil-banenr

Doar 99 de norocoşi din toată lumea vor avea ocazia să devină proprietarii unuia dintre cele mai exclusive modele de Aston Martin Vanquish produse vreodată. Anume la acest număr va fi limitată producţia sportcarului britanic, construit în parteneriat cu celebrul caroserier Zagato.

Pilot Autoexpert

Conceptul a fost prezentat în urmă cu doar o lună de zile şi iată că astăzi deja aflăm despre faptul că englezii au dat undă verde proiectului. Astfel în viitorul apropiat cele 99 de exemplare unicate vor fi răspândite pe la casele lor. De menţionat că acesta este deja al patrulea sportcar construit în colaborare cu italienii de la Zagato, de la 1960 încoace, când a fost creat primul DB4 GT Zagato.

Designerii au apelat la modele exclusiviste ca Aston Martin Vulcan, One-77 şi CC-100 pentru a comasa toate ideile într-un singur produs la fel de exotic ca şi precedenţii săi. Supercarul utilizează din abundenţă panouri din fibră de carbon şi se remarcă prin formele sale aerodinamice curate şi o siluetă fluentă. Nu lipsesc nici blocurile optice LED, care amintesc de AM DB7 Zagato şi nici oglinzile unghiulare asemănătoare cu One-77. Caracteristic, de altfel, vedem că plafonul cu cele două picături (double bubble) face parte din acelaşi peisaj.

Sub capotă este instalat un V12 aspirat natural, care produce în jur de 592 cai putere, ce propulsează supercarul de la zero la prima sută la oră în doar 3.5 secunde. Şi toată plăcerea asta costă peste 500.000 de lire sterline.

vanquish_zagato_02 vanquish_zagato_03 vanquish_zagato_04 vanquish_zagato_05 vanquish_zagato_06 vanquish_zagato_07 vanquish_zagato_08 vanquish_zagato_09 vanquish_zagato_10 vanquish_zagato_11 vanquish_zagato_12 vanquish_zagato_13 vanquish_zagato_14 vanquish_zagato_15 vanquish_zagato_16 vanquish_zagato_18 vanquish_zagato_19

Comentarii