lukoil-banenr

Un şofer de taxi a încercat să scape de amenzile Centrului Unic de Monitorizare a Traficului Rutier printr-o metodă „inedită”. Acesta și-a modificat manual o literă de pe plăcuța de înmatriculare pentru a duce în eroare organele de drept. Isprava însă, l-ar putea costa o amendă în mărime de 200 de lei și 6 puncte de penalizare. 

Pilot Autoexpert

Este vorba despre proprietarul unui automobil de model Dacia Logan, a cărui plăcuțe de înmatriculare sunt CQQ 417. La prima vedere, nimic ieșit din comun, însă la o analiză minuţioasă veţi observa că cele două litere Q, de pe plăcuța de înmatriculare de tip nou, sunt de un format complet diferit una faţă de cealaltă! Astfel nu este exclus că cea din urmă ar fi fost anterior O.

Am încercat să găsim o explicație de la reprezentanții Inspectoratului Național de Patrulare, însă aceștia nu au fost de găsit. Totuşi, dacă se va dovedi faptul că şoferul a „mascat” intenţionat unul din însemne, atunci potrivit legislației proprietarul automobilului este pasibil de o amendă în mărime de..200 de lei și 2 puncte de penalizare, conform art. 230 alin. 1 al Codului Contravențional.

Sperăm că reprezentanții INP vor înregistra acest caz și vor sesiza în acest sens Centrul Unic de Monitorizare a Traficului Rutier pentru a fi inițiată procedura de documentare și pentru a verifica cât de veridice sunt aceste „plăcuțe de înmatriculare”.

Este de precizat că de la începutul anului 2015 au fost (pornite) întocmite 378 de procese verbale cu privire la contravenții pentru numere de înmatriculare indescifrabile, iar în aceeaşi perioada a anului trecut au fost inițiate 594 de procese verbale.

foto: smotra.md

Comentarii