lukoil-banenr

Iată că cele două zile de „motorsport” de la Bălţi au luat sfârşit, iar AutoExpert are pregătite două videoclipuri excepţionale în care vă veţi regăsi cu siguranţa, depănând dulci amintri parfumate cu esenţă de adrenalină şi motoare încinse. Iar dacă printre cititori, sunt şi „absenţi” de la acest eveniment notoriu, atunci mai jos puteţi afla detalii picante despre favoriţii voştri la Salom sau Drag. 

Pilot Autoexpert

În ziua de 19 septembrie, Campionatul de Autoslalom de la Bălţi a adunat la linia de start cinci participanţi în categoria de automobile cu tracţiune faţă şi alţi nouă în clasa maşinilor cu tracţiune pe spate. În rândul amatorilor s-au înscris la fel, cinci participanţi însă doar patru au ajuns să lupte pentru o poziţie pe podium. Spectacolul era asigurat nu doar de numărul de piloţi dornici de a-şi demonstra profesionalismul dar şi de complexitatea traseului de tip „oglindă”.

Cursele s-au desfăşurat prin sistemul round-robin, participanţii înfruntând-use în curse paralele cu fiecare dintre oponenţi. Pilotul cu cele mai multe curse câştigate devenea învingător. În cazul în care doi participanţi reuşeau un număr egal de victorii, se lua în calcul cursa directă între ei. Iar rezultatele nu s-au lăsat prea mult aşteptate. În clasa FWD liderul incontestabil ale ultimilor trei campionate, Baranov Eugen, s-a impus şi aici. Rivalul său principal, Balan Andrei, a ocupat locul 3. Cea mai plăcută surpriză a etapei a venit de la o reprezentantă a sexului frumos, Victoria Dobrjinscaia, care , participând doar la a treia cursă de Autoslalom, a ocupat locul 2 şi a urcat în premieră pe podium.
Clasa Tracţiune Spate a fost dominată de show-ul celor doi fraţi Codreanu pe BMW, Vostricov Nicolai si Groza Igor pe Nissan-uri SX. Codreanu Eugen (BMW E30 motor M3), înregistrând o singură înfrângere, a devenit învingător. Locul doi a fost ocupat de Vostricov Nicolai (Nissan 200SX). Deşi a pierdut o singură dată, a fost tocmai cursa directă cu Eugen care l-a trecut în spate. Pe a treia poziţie s-a clasat Codreanu Vladimir (BMW E30 2.8), iar locul 4 i-a revenit lui Groza Igor.

Din pacate, la ceremonia de premiere Nicolai Vostricov a refuzat sa urce pe podium, motivand aceasta prin faptul ca Comisia de Arbitri a gresit cand a decis invingatorul etapei.
Pentru clarificarea rezultatelor, pe data de 24.09.2015 a fost convocat Prezidiul Federatiei de Automobilism din Moldova, care prin 6 voturi pro şi 1 contra a votat anularea tuturor punctelor acumulate de Nicolai la etapa 4. Motivul: refuzul de a urca pe podiumul de premiere, care este o încălcare gravă a Regulamentului competitiei.

Totuşi etapa deifinitivă va avea loc la Chisinau, iar aici în capitală se va decide campioniul national la Autoslalom!

În ce priveşte Drag-ul aici a fost totul mai simplu. Participanţi au fost extrem de mulţi însă nu toţi au reuşit să urce pe podium. Iar asta deoarece în urma unei scurte şedinţe între membrii organizatori, s-a decis ca în finală să lupte doar top patru cei mai buni piloţi, care au obţinut cei mai buni timpi la calificări. Acest lucru a adus un val de nemulţumiri şi mici proteste însă, nu i-a intimidat pe cei decişi să se afirme.

Rezultatele celor mai buni le puteţi vedea mai jos, alături de imaginile video prezentate!

drag

Comentarii