lukoil-banenr

Compania germană Mercedes-Benz, a dezvăluit în premieră imaginile cu interiorul noii generaţii A-Class. Habitaclul noului model a fost proiectat de la zero, primind două display-uri mari şi volanul împrumutat de la S-Class.

Pilot Autoexpert

Bordul compactei este disponibil în trei variante. Versiunea de bază este propusă cu două display-uri cu diagonala de 7 inch, versiunea „medie” este echipată cu un monitor de 7 inch pentru ceasurile de bord şi altul de 10.25 inch pentru sistemul multimedia, iar modelul de top va oferi două display-uri de 10.25 inch. Deasemenea noul A-Class va primi sistemul „ambient lights”, care va oferi 64 de nuanţe de culori faţă de cele 12 disponbile în modelul actual, ce vor înfrumuseţa elegant interiorul.

Pentru prima dată în segmentul automobilelor compacte, Mercedes a folosit la construcţia scaunelor, tehnologia simulării computerizate, care permite proiectarea acestora până la cele mai mărunte detalii fără a folosi un model fizic.

Scaunele noului A-Class la fel vor fi propuse în trei variaţii. Cele instalate în modelul de bază vor fi acţionate electric şi vor avea 20 de ajustări de direcţie. Pentru unele complectaţii sunt disponibile scaune sport cu tetiere integrate. Varianta de top se va echipa cu scaune ce vor permite ajustarea suportului lateral şi lombar, dotate cu ventilare, încălzire şi chiar masaj.

În comparaţie cu generaţia actuală, salonul noului A-Class a devenit mult mai spaţios. Pasagerii vor avea un loc de şedere care a adăugat câţiva milimetri, portbagajul s-a mărit cu 29 de litri, acum măsurând un volum de 390 litri, iar lungimea acestuia a crescut cu 11.5 centimetri.

Debutul oficial al noii generaţii Mercedes-Benz A-Class este programat pentru luna martie a anului 2018, în cadrul Salonului Auto de la Geneva. Acesta va fi disponibil în caroseria hatchback, sedan şi un coupe cu patru portiere, care va primi indexul CLA şi va apărea mai târziu decât toate.

Automobilul va fi construit pe platforma modulară cu tracţiune faţă – MFA şi va fi echipat cu propulsoare de 1.2 şi 1.4 litri volum, proiectate în parteneriat cu compania Renault-Nissan.

Comentarii