lukoil-banenr

AvtoVAZ şi-a luat inima în dinţi şi a publicat recent primile poze cu interiorul noului model de crossover, Lada XRAY. Conceptul a fost prezentat şi anterior, iar acum aşteaptă undă verde pentru lansarea în producţia în serie.

Pilot Autoexpert

Deloc surprinzător, anumite elemente din habitaclu, cum ar fi panoul sistemului de climatizare, sau maneta schimbătorului de viteze, sunt inspirate (dacă nu împrumutate) de la producătorul de automobile Dacia, ori mai bine zis Renault, aşa cum sunt vândute în Federaţia Rusă. Acest lucru poate fi explicat şi prin fapul că noul XRAY este construit pe platforma modelului Dacia Sandero Stepway. Lăsând la o parte asemănările, observăm şi un volan tapiţat cu piele, sistem audio cu CD şi conexiune la AUX/USB, şi foarte mult plastic! Practic acesta acoperă tot bordul până la feţele de uşi.

În producţia de serie, noul model Lada XRAY va fi lansat în timpul apropiat iar vânzările vor debuta abia la începutul anului 2016. Crossoverul va fi oferit cu una dintre cele două versiuni de motorizare, de 1.6 litri şi 1.8 litri pe benzină, ambele aspirate natural. Tot la alegerea clientului va fi şi tipul de tracţiune, pe puntea faţă (standard), sau tracţiune integrală (opţional).

Preţurile noului model variază în funcţie de dotări şi motorizare dar începe de la 6.835 de euro. Ar fi interesantă şi o comparaţie directă cu Dacia Sandero Stepway, nu de alta dar deseori, calitatea asamblării lasă de dorit în cazul maşinilor fabricate în fostul stat sovietic.

1207719453413487725

1218299857432197819

Comentarii