lukoil-banenr

Tesla Model S s-a bucurat de o lungă perioadă de glorie în care a ţinut capul de afiş într-o serie de teste de acceleraţie, duelând fără pic de milă celebre sportcaruri europene. Şi de fiecare dată, „victimile” EV-ului, erau simplu lăsate într-un nor de praf. Ai putea spune că mai rapid decât Tesla Model S nu există nimic în lume, însă există ac de cojoc şi pentru acesta.

Pilot Autoexpert

În caz că aţi uitat sau nu aţi ştiut, Tesla Model S în versiunea P85D, este dotată cu patru motoare electrice, capabile să genereze 503 cai putere pentru roţile spate şi în jur de 259 CP pentru cele faţă. Asta ar însemna un total de 762 cai putere, cifră care sună periculos în raport cu multe sedanuri de peformanţă, pe care EV-ul le-a înfrânt în linie dreaptă. Şi dacă menţionăm şi faptul că sprintul de la zero la prima sută durează numai 2.9 secunde, atunci „pericolul” devine şi mai evident.

Dar, nu este totul chiar atât de rău precum pare la prima vedere. Şi asta pentru că s-a găsit maşina capabilă să înfrunte un Model S în versiunea P85D, chiar şi cu regimul Ludicrous Mode activat. Este vorba despre un Lamborghini Huracan, înzestrat cu un motor V10, de „numai” 5.2 litri volum total, capabil să pună pe roţi în jur de 610 cai putere şi 580 Nm de cuplu motor. Supersportiva italienilor se bucură de un sistem de tracţiune integrală inteligent, care îi oferă un plus de încredere într-o cursă de drag contra vehiculului electric de peste oceane. Dar oare va fi suficient de rapid noul Huracan, împotriva unui Tesla Model S?

Rămâne de văzut!

Comentarii