lukoil-banenr

„Old cars never die”! Asta o poţi auzi de la fiecare pasionat de automobile de epocă. Fie că sunt restaurate până în cel mai mic detaliu, sau sunt preparate pentru competiţii de drag sau drift, maşinile „vechi” întotdeauna au fost un punct de atracţie pentru publicul numeros, la toate festivalurile. 

Pilot Autoexpert

În susţinerea afirmaţiilor de mai sus, avem şi o dovadă! Automobilul produs în perioada sovietică, GAZ 13 Chaika, atât de popular în rândul politicienilor şi persoanelor din clasa de elită. Doar că în loc să ajungă o piesă de muzeu, maşina din imagini a ajuns un dragster veritabil, sub capota căruia a fost instalat un propulsor capabil să dezvolte 1.500 de cai putere!

Şi spre marea voastră uimire, proprietarul acestei bestii nu este din Federaţia Rusă, ci din Estonia! Iar la campionatul DragTimes a venit pentru a-şi învinge propriul record de 8.2 secunde. Ei bine, până a urmări videoclipul de mai jos, aflaţi că acest lucru i-a reuşit, iar pilotul a înregistrat un timp de 7.7 secunde pentru sfertul de milă cu o viteză la ieşire de peste 280 km/h!

Comentarii