lukoil-banenr

Atunci când a fost lansată, în anul 2015, italienii susţineau că noul model Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio poate parcurge „Iadul Verde” în cel puţin 7 minute şi 39 de secunde. Un timp extrem de bun pentru un sedan din această clasă. Ulterior, Porsche Panamera Turbo s-a grăbit să se laude că este cel mai rapid sedan cu cinci portiere de pe Nurburgring, reuşind să se înscrie în 7 minute şi 38 de secunde. Ei bine nu a durat prea mult pentru ca Giulia să-şi recupereze titlul.

Pilot Autoexpert

De această dată însă, cei de la Alfa Romeo au venit pe circuit mult mai bine pregătiţi. La volanul maşinii a urcat pilotul profesionist Fabio Francia, iar sportcar-ul a fost echipat cu transmisia automată cu opt rapoarte (6 viteze, manuală, în cazul primului record). Diferenţa obţinută este uimitoare iar videoclipul onboard este cea mai bună şi nebună dovadă în acest sens. Cu acceleratorul la podea şi nervii încordaţi la maximum, Fabio a parcurs Nurburgring-ul într-un timp record de 7 minute şi 32 de secunde!!! Pe alocuri italianul a ajuns şi la viteze de 280 km/h!

Alfa Romeo a construit o maşină absolut fantastică, cu un motor performant şi elastic, cu şase cilindri în V (2.9 litri), turbo-aspirat şi care dezvoltă 510 cai putere şi 600 Nm de cuplu motor. Echipa de ingineri şi designeri au reuşit să calibreze sportiva cu un raport de distribuire a maselor între punţi de 50:50, iar sistemul torque vectoring se pare că ştie să îşi facă lucrul bine, contribuind la o accelerare de la zero la 100km/h în numai 3.9 secunde

De menţionat că în Top 100, cei mai buni timpi pe Nurburgring, concurenţii săi, BMW M3 şi Mercedes-AMG C63 nici măcar în preajmă nu îi apar (nu sunt prezente datele), iar cel mai apropiat model ca şi parametri este doar M4-ul, care stă la 20 de secunde distanţă practic şi numai M4 GTS este în faţă cu avans de aproximativ cinci secunde! Alfa Romeo nu a fost deocamdată inclusă în tabel însă sperăm că acest lucru se va schimba în curând. Aş fi vrut un răspuns de la concurenţă, dar nu cred că acest lucru se va întâmpla prea curând.

Comentarii