lukoil-banenr

Curtea de apel a decis că bloggerul rus Erik Kituashvili se face vinovat în cazul incriminay de fraudă și spălare de bani. Astfel, acesta a fost condamnat la 4 ani și 8 luni de închisoare, însă termenul pe care la petrecut până acum în centrul de detenție îi permite să fie eliberat până la sfârșitul anului 2018.

Pilot Autoexpert

Eric Davidovich a fost arestat pe 22 febriarie 2016. Acestuia i-a fost înaintată învinuirea pentru escrocherii în proporții deosebit de mari. În culise totuși, circulă zvonuri că motivul real ar fi o răzbunare a poliției. Toate după ce acesta ar fi postat un material video în care vorbește deschis despre corupția miliției (poliției de patrulare) iar ca urmare, acesta a  fost reținut și i s-a deschis un dosar penal.

Acum, după aproape trei ani, judecătoria din Moscova a anunțat sentința pentru bloggerul rus. Deși procurorii au solicitat pentru Erik o pedeapsă de circa șapte ani, grupul de avocați au insistat până la urmă pe nevinovăția clientulului lor.

Curtea Dorogomilovsk, l-a condamnat pe Erik Davidovich la 4 ani și 8 luni de închisoare. Însă, potrivit declarațiilor unuia din avocați, conform legii adoptate recent, Kituashvili ar putea ieşi la libertate mai devreme. Deoarece a stat deja cel puţin 30 de luni în arest preventiv într-un izolator, unde fiecare zi de 24 de ore, este considerată ca şi o zi şi jumătate, adică de 36 de ore, Davidovich ar trebui să fie eliberat în mai puţin de un an pentru că a stat deja închis peste patru ani conform calculelor. Avocatul său le-a spus fanilor care au venit să susțină vloggerul că eliberarea acestuia s-ar putea întâmpla mult mai repede, chiar până la sfârşitul anului 2018.

Comentarii