lukoil-banenr

Compania celebră Akrapovic, a proiectat în premieră modială primul sistem de evacuare din titan pentru sedanul de înaltă performanță BMW M5 în caroseria F90. Review-ul video cu noul sistem de eșapament a fost publicat pe canalul de Youtube, hartvoorautosNL.

Pilot Autoexpert

Eșapamentul confecționat din titan cântărește cu 9,5 kilograme mai puțin decât cel stoc, adică acesta este cu circa 40% mai ușor. La fel sistemul de evacuare pregătit de Akrapovic folosește niște flanșe din carbon și îi adaugă motorului 11 cai putere la atingerea pragului de 5.700 de rotații pe minut și 30 Nm deja de la 2.300 rpm.

Volumul și respectiv caracterul sunetului rezonat de sistemul unic de eșapament din titan, poate fi reglat sau ajustat cu ajutorul unor vave active controlate cu ajutorul unui modul electronic.

Doritorii de a-și echipa sedanul de performanță BMW M5 cu un astfel de eșapament unic marca Akrapovic, vor trebui să scoată din buzunar o sumă de circa 8.000 de euro. Dar înainte de a decide e scump sau ieftin, vă invităm să vizionați materialul video de mai jos în care noul sunet este demonstrat la maxim.

 

 

Comentarii