lukoil-banenr

Când numărul de cai putere este cam acelaşi, suntem tentaţi să credem că diferenţele care apar între cele trei maşini sunt reduse practic la minim. Dar este oare corect să ne bazăm doar pe cai putere atunci când mai sunt încă o mulţime de alţi factori decisivi într-o cursă de drag sau e suficient să ne limităm la puterea motoarelor?

Pilot Autoexpert

Videoclipul de mai jos este exact răspunsul la acestă întrebare. Ajungem astfel să ne convingem că diferenţa de greutate, coeficientul aerodinamic, tipul transmisiei, sistemul de tracţiune integrală, tipul anvelopelor şi nu în ultimul rând profesionalismul pilotului, toate joacă un rol foarte important în parcurgerea cât mai rapidă a distanţei de 402 metri.

Concurenţii totuşi, sunt foarte apropiaţi, în special dacă vorbim de X5M şi E63 AMG. Ambele au câte 750 de cai putere, ambele livrează puterea la cele patru roţi (xDrive şi 4Matic), ambele sunt echipate cu V8-uri turbo-aspirate şi modificate în nivelul Stage 2. Puţin mai diferit stă treaba cu C63-ul care câştigă la capitolul greutate şi se prezintă ceva mai profi la start, cu un burnout şi anvelope potrivite.

Cine va învinge, vedeţi în cele ce urmează.

x9GfUauvs74V4k_U2vGqwg=h470 ZLKT6oroCzkm8zqc8Ki47w=h470

Comentarii