lukoil-banenr

Când vine vorba de colecţionarii de automobile, o bună parte dintre cititorii noştri îşi imaginează chipul unui bărbat trecut de pragul celor 50 de ani, îmbrăcat la patru ace, cu un cont interminabil în bancă şi cu un garaj imens care să adăpostească cele mai scumpe şi mai căutate maşini de epocă din toată lumea: Ferrari, Bentley, Mercedes, Rolls-Royce sau Bugatti. Ei bine, nu toţi colecţionarii sunt la fel şi nu toţi sunt pasionaţi de maşini de lux sau sportcaruri. Există şi împătimiţi de autoutilitare, cum este bunăoară Peter Lee, colecţionarul de Ford-uri Transit.

Pilot Autoexpert

Dragostea sa faţă de acest vehicul a început în anii 70 când englezul şi-a cumpărat primul Ford Transit, iar de-aici s-a lansat în aventuri, în Spania. Odată cu maşina în proprietatea sa au intrat şi jucăriile machete ale aceluiaşi model, astfel fiind puse bazele cele mai mari colecţii de Ford Transit din lume, care numără între 6000 şi 7000 de exemplare. Fireşte ne referim la jucării doar, pentru că o astfel de flotă de maşini în dimensiunea reală ar însemna să fii patronul unei companii de transporturi.

Să nu vă imaginaţi însă că britanicul nu are şi maşini adevărate. Colecţia sa include un Ford Transit produs în anii 1965, un Transit echipat şi dotat pentru serviciul de ambulanţe, un alt Transit personalizat aşa cum şi-a dorit dintotdeauna dar şi multe alte accesorii.

Comentarii