lukoil-banenr

Casa de licitatii Barrett-Jackson scoate la vanzare un Fiat 600 absolut neobișnuit. Compacta produsă în anul 1959, de-a lungul timpului a suferit mai multe modificări, printre care și montarea unui propulsor absolut neașteptat sub capotă.

Pilot Autoexpert

Fiat 600 a fost lansat în anul 1955 iar pana in 1969 au fost produse aproape 2.7 milioane de exemplare. Construit dupa rețeta celebrului Volkswagen Beetle, care înseamnă producerea unei mașini ieftine dar fiabile și utile, acesta cântărea aproximativ 585 de kilograme și putea găzdui până la 4 pasageri.

Exemplarul din imaginile de mai jos, este absolut diferit de orice Fiat 600. Mașina a fost restaurată total și modificată la maxim. Astfel încât acum vorbim de un restomod, iar ceea ce îl face cu totul deosebit este fără îndoială propulsorul.

Sub capota acestei unități Fiat 600 din anul 1959 găsim un motor Wankel sau motor rotativ împrumutat de la o Mazda. Acesta este înzestrat cu carburatoare Weber de 40 de milimetri și o nouă cutie de viteze manuală cu patru trepte marca Volkswagen. Acesta este capabil să dezvolte 220 de cai putere iar actualul proprietar susține că ”automobilul se comportă ca o sportivă cu motor central”.

Lista de modificari mai include un roll cage complet și un radiator din aluminiu pentru o racire mai eficientă a propulsorului.

Reprezentanții casei de licitații Barrett-Jackson nu au spus nimic despre prețul cerut pentru acest Fiat 600 cu motor Wankel, însă aceeași mașină a fost vândută în urmă cu câțiva ani pentru 35.000 de dolari.

Comentarii