lukoil-banenr

Bugatti tocmai a pierdut titlul de cel mai rapid automobil sport de pe Terra. L-a pierdut în faţa unui Koenigsegg Agera RS, care a reuşit să se impună cu un nou record mondial de viteză maximă.

Pilot Autoexpert

Testul care a avut loc în Nevada, pe celebra şosea Route 160, a avut două tentative. Într-una din ele, Agera RS a prins viteza maximă de 457.5 km/h şi, prin formula matematică, media celor două încercări se ridică la 447 km/h. Asta înseamnă că bătrânul Veyron, care obţinu-se o viteză de puţin peste 430 km/h, înregistrând un record absolut pentru o durată de şapte ani, este acum lăsat în umbră.

Suedezii, vor sărbători astfel a doua victorie în faţa francezilor după ce în urmă cu foarte puţin timp, au reuşit o performanţă mai bună pentru exerciţiul 0-400-0 km/h. De menţionat că cei de la Koenigsegg, au dotat modelul Agera RS cu pachetul de performanţă ce urcă puterea motorului la 1.360 CP iar roţile sunt încălţate în anvelope Michelin Pilot Sport Cup 2 cu care vin echipate de fapt toate exemplarele de productie.

Totuşi, nimic nu este bătut în cuie până la urmă. Americanii tocmai au lansat Venom F5, un model capabil (teoretic) de o viteză de circa 484 km/h, plus la toate şi Chiron-ul, încălţat în alte anvelope tot pe acolo ţinteşte. Aşadar, urmează să vedem noi tentative în stabilirea unui nou record mondial de viteză pentru maşinile de serie.

Comentarii