lukoil-banenr

Compania Mercede-Benz a publicat un alt episod video din ciclul ”Best of Benz”, care povestește despe fapte interesante și puțin cunoscute din istoria producătorului german de automobile. În noul video, Mercedes prezintă topul celor mai reușite modele decapotabile pe care le-a produs vreodată.

Pilot Autoexpert

Locul cinci al acestui clasament a fost oferit modelului Mercedes-AMG GT C Roadster, care reprezintă o versiune echilibrată între liniștitul GT S și modelul hardcore GT R. Acesta se echipează din uzină cu un propulsor V8 Bi-Turbo de 4.0 litri volum, care livrează 557 CP și un cuplu motor de 680 Nm.

AMG GT C Roadster

Pe a patra poziție se află Mercedes-Benz 280 SE 3.5, asamblarea căruia a început în anul 1970. Pe acele timpuri, modelul era numit etalonul luxului. Decabotabila ascundea sub capotă un motor de 3.5 litri volum, care dezvolta 200 CP și 286 Nm.

Top 3 al celor mai bune decapotabile marca Mercedes, este deschis de către S-Class Cabriolet de generație actuală. Vehiculul este dotat cu un acoperiș acustic special și încălzire în tetiere Airscarf. Versiunea de top a acestui model Mercedes-AMG S 65, oferă un propulsor de 6.0 litri volum, care dezvoltă 630 CP și 1.000 Nm.

Medalia de argint îi revine conceptului Mercedes-Maybach Vision 6 Cabriolet. Supercabriolet-ul electric este echipat cu patru motoare electrice și este capabil să accelereze de la 0-100 km/h în mai puțin de patru secunde.

Locul întâi este pe drept oferit, legendarului Mercedes-Benz 300 SL Roadster, care se producea în perioada anilor 1957-1963. Modelul a fost construit pe șasiul unui Mercedes de curse, a fost echipat cu un motor în șase cilindri de 3.0 litri volum și forțat să dezvolte 215 CP și 275 Nm cuplu motor.

Comentarii