lukoil-banenr

Compania Mercedes a prezentat în luna septembrie, în cadrul unui eveniment special organizat la Stockholm, Suedia, primul său vehicul pur electric. Este vorba despre versiunea de serie a conceptului Generation EQ, a cărei producție va începe în anul 2019.

Pilot Autoexpert

Numit Mercedes-Benz EQC, un astfel de model deja a fost filmat pe străzile din Germania, absolut lipsit de camuflaj. Modelul surprins face parte probabil, din seria de prototipuri scoase în teste de inginerii constructorului german, pentru a se asigura că toate sistemele vehiculului functionează perfect.

Odată ce va ajunge să fie comercializat, primul Mercedes cu 100% electric va oferi două motoare electrice și o putere maximă de 407 CP. Modelul se va echipa în versiunea standard cu un sistem de tracțiune integrală și va accelera de la 0-100 km/h în 5.1 secunde. Viteza maximă va atinge pragul de 180 km/h, iar autonomia promisă de constructor este de peste 450 de kilometri.

Mercedes-Benz EQC va fi fabricat atât în Bremen, cât și în China. Lista concurenților direcți cu care va lupta noul model cuprinde nume cu rezonanță precum Audi e-tron, BMW iX3, Jaguar I-Pace și evident, Tesla Model X.

Comentarii