lukoil-banenr

La numai o lună de zile după ce și-a primit numele de botez Taycan, noul EV al celor de la Porsche a ieșit deja la joacă. Mașina, descendenta conceptului Mission E, a fost surprinsă pe circuitul ”Iadul Verde”.

Pilot Autoexpert

Camuflată lejer și cu o imitație a sistemului de evacuare în spate, pentru a mai reduce din bănuieli, noul Taycan a parcurs Nurburgringul însoțit doar de șuieratul anvelopelor și cu ușoare note de motoare electrice în acțiune. Cât dezvoltă acestea, cei de la Porsche au evitat să ne spună, dar se presupune că noul model va avea cel puțin 600 PS (592 CP)!

Accelerarea de la zero la prima sută ar dura mai puțin de 3.5 secunde, iar de la zero la 200 km/h Porsche Taycan va ajunge în mai puțin de 12 secunde. Și asta, având o autonomie de 500 de kilometri, măsurată în condițiile New European Driving Cycle (NEDC). Și dacă ai rămas fără curent în baterii, vor fi suficiente patru minute pentru a-ți realimenta rezervele pentru încă 100 km!

Noutatea cea mai bună este că Porsche planifică lansarea în producție a noului Taycan deja pentru anul următor, iar asta înseamnă că în primăvara, am putea vedea deja o versiune gata de asamblare, la Salonul Auto de la Geneva!

Comentarii