lukoil-banenr

BMW reuşeşte să atragă tot mai multă atenţie în jurul prototipurilor sale cu care survolează circuitul de la Nurburgring, însă printre acestea s-a infiltrat un intrus ce nu va purta emblema producătorului bavarez de automobile. Spun asta deoarece, circulă zvonuri că sub stratul de peliculă s-ar ascunde viitorul sportcar Toyota Supra.

Pilot Autoexpert

În încercarea de a ghici ce model exact se află în spatele camuflajului, mulţi au presupus că ar fi vorba despre noul Z5, maşina cu care va împărţi platforma şi noua Supra. Însă după ce a fost văzut şi spionat în nenumărate rânduri, jurnaliştii auto au ajuns la concluzia că de fapt este o Toyota şi nu un BMW. Cel mai puternic argument în favoarea acestei ipoteze este forma posteriorului care aminteşte foarte mult de conceptul FT-1, prezentat în urmă cu doi ani.

Este şi mai dificil de intuit de vreme ce pilotul de teste a încercat să mascheze şi sunetul motorului conducând sportiva în turaţii reduse. Iar din câte cunoaştem până acum, niponii vor echipa sportcarul în cel puţin două versiuni de motorizare, cu patru cilindri, turbo-aspirată dar şi cu şase cilindri în V, la fel turbo şi asistate de motoare electrice, adică hybrid.

Până atunci însă, primul lansat va fi Z5-ul, iar un an mai târziu va debuta Toyota Supra. Astfel că nu ne rămâne decât să aşteptăm mai multe informaţii oficiale direct de la producător.

Comentarii