lukoil-banenr

Compania taiwaneză Xing Mobility a prezentat prototipul supercarului electric Miss R, care dezvoltă 1341 CP şi este mai rapid decât Tesla Roadster cu 0,1 secunde. Oficialii declară că acesta este primul vehicul din clasa supercarurilor electrice, care poate fi folosit atât pe drumuri publice cât şi în off-road.

Pilot Autoexpert

Modelul se echipează cu patru motoare electrice care dezvoltă o putere totală de un megawatt (1341 CP) şi 1720 Nm cuplu motor. Blocul de baterii care alimentează motoarele, are o capacitate de 52 kWh şi este încă un proiect dezvoltat de compania Xing Mobility. Acesta este format din 100 de module configurabile, fiecare dintre care constă din 42 de celule lithium-ion.

Pentru aceste baterii, taiwanezii au patentat şi o sistemă deosebită de răcire. Acestea sunt scufundate într-un lichid special care nu conduce electricitatea, la fel folosit pentru răcirea sistemelor de laser şi supercomputere.

Miss R accelerează de la 0-100 km/h în nemaipomenitele 1.8 secunde, iar pentru un elan de la 0 la 200 km/h acesta are nevoie de doar 5.1 secunde. Pe distanţa de 402 metri, folosită în cursele de drag racing, supercarul electric înregistrează un timp impresionat de 8.87 secunde. Viteza maximă pe care o atinge Miss R este de 271 km/h, iar autonomia de circa 250 km, în dependenţă de stilul de condus al şoferului.

Xing Mobility declară că prototipul final al EV-ului va fi prezentat spre sfârşitul anului 2018. Tirajul sportivei va fi limitat la 20 de exemplare, iar vânzările acesteia vor începe în anul 2019. Preţul lui Miss R va începe de la 1.000.000 de dolari SUA.

Comentarii