lukoil-banenr

Printre automobilişti, în special cei începători, circulă foarte des un „mit” care spune că un anume tip de tracţiune, este cel mai bun. Probabil l-aţi auzit şi voi, încă de la şcoala auto, sau de la tata, de la vecin, de la cumătru ori de la cel mai bun amic. Şi sună cum aşa, „automobilele cu tracţiune pe puntea faţă sunt cele mai bune”! Să fie adevărat oare?

Pilot Autoexpert

Răspunsul îl veţi comunica tot voi, în comentariile aferente. Noi însă am vrea să precizăm faptul că maşinile cu tracţiune pe puntea faţă sunt cele mai populare în toată lumea. Explicaţia acestui „fenomen” vine de la faptul că automobilele cu FWD/TPF (front wheel drive/tracţiune punte faţă) sunt mai simple din punct de vedere ingineresc şi mai ieftine în proiectare respectiv construcţie, ceea le face accesibile pentru majoritatea conducătorilor auto. Aderenţa mai bună în condiţii de iarnă sau drum lunecos le-a asigurat acestor maşini un plus de siguranţă în ochii proprietarilor săi.

Dacă este cu adevărat mai bună sau nu, o maşină cu tracţiune pe puntea faţă, sau mai bine zis care dintre cele trei poate fi considerată „cea mai”, aflaţi din videoclipul de mai jos, realizat de Motor Trend Channel.

Nu uitaţi să ne spuneţi şi nouă, ce aţi ales şi de ce?

Comentarii