lukoil-banenr

În contextul în care numărul automobilelor care circulă zilnic pe şoselele din toată lumea este în continuă creştere, este oarecum „normal” să îţi dai seama că va spori şi numărul de accidente rutiere. La acest capitol, şoferii moldoveni dau dovadă de o insistenţă fenomenală în a ne clasa pe primul loc printre ţări însă deocamdată, ruşii sunt cei care conduc detaşat, cel puţin la prima vedere.

Pilot Autoexpert

Majoritatea accidentelor care au loc, ajung să fie surprinse de camerele video de bord, pe care conducătorii auto din Federaţia Rusă contează ca pe o probă video de valoare, atunci când se ajunge în instanţă. Doar că de această dată, ochiul digital a surprins un accident „străin”, în care au fost implicate alte două automobile şi nicidecum cel din care se filmează. Imaginile video ar putea să vă şocheze, aşa cum impactul are loc la o viteză foarte înaltă.

Şoferul sedanului Volvo S60, aflat în intersecţie, a dat dovadă de multă precauţie şi nu a riscat să iasă ca din puşcă „de după” maşini, însă chiar şi aşa, nu a reuşit să observe un SUV care se deplasa cu viteză excesivă chiar în direcţia acestuia. Impactul a fost atât de puternic (minutul 0:49) încât motorul din Volvo a fost practic catapultat de sub capotă şi aruncat pe contrasens. Potrivit autorului filmărilor, tot acolo un bărbat şi o doamnă zăceau la pământ iar o staţie de autobus a fost la rândul ei distrusă complet.

Comentarii