lukoil-banenr

Producătorul american de vehicule electrice Tesla, a prezentat la mijlocul lunii noiembrie a anului 2017, primul camion din istoria companiei. Acesta se numeste Semi şi urmează a fi asamblat în serie începând cu anul 2019.

Pilot Autoexpert

Tesla Semi este echipat cu patru motoare electrice, asemeni celor instalate pe noul Model 3. Accelerarea camionului fără remorcă, de la 0-96 km/h durează numai cinci secunde, după declaraţiile oficialilor. Daca vă întrebaţi despre autonomia acestuia, trebuie să ştiţi că primul cap tractor din istoria companiei Tesla, promite sa parcurgă circa 800 de kilometri în regim de autostrada.

Este destul de impresionant şi timpul de încărcare a bateriei. Potrivit reprezentanţilor Tesla, şoferul unui Semi, va trebui să alimenteze camionul doar 30 de minute pentru a putea parcurge 640 km. Aceste cifre se datorează noii reţele de alimentare pe care americanii au umit-o Megacharger.

Ba mai mult de atât, primul cap tractor de la Tesla, mai propune şi un pachet întreg de sisteme de ultimă ora, precum Automatic Emergency Braking, Automatic Lane Keeping şi Lane Departure Warning.

Amintim că Tesla Semi va urca pe banda rulantă peste doi ani, dacă nu vor interveni careva probleme, precum a fost în cazul lui Model 3. Lista de comenzi a fost deja deschisa de americani, iar printre cei care deja au comandat camioanele pur electrice se numără companii precum Budweiser şi DHL.

În continuare aveţi posibilitatea de a vedea cum camionul electric, circulă pe una din străzile din Silicon Valley.

Comentarii