lukoil-banenr

Activiştii comunităţii StopHam Moldova au publicat recent pe pagina personală de Facebook, un nou videoclip, în care un poliţist este luat pe sus, pentru faptul că a parcat automobilul personal pe trotuar. Indignaţi de acest lucru, cetăţenii au solicitat intervenţia unui alt echipaj de poliţie, cerând sancţionarea ofiţerului de sector. Mica neînţelegere însă, s-a transformat într-un conflict de amploare, iar imaginile video au ajuns rapid răspândite în mediul virtual.

Pilot Autoexpert

Ulterior, autorităţile s-au autosesizat şi au venit cu o precizare în legătură cu incidentul care a avut loc în urmă cu mai bine de o lună de zile. Potrivit comunicatului de presă al IGP, ofiţerul de sector a fost sancţionat cu o amendă în mărime de 1.000 de lei, iar cetăţeanul „activist” urmează să fie tras la răspundere pe mai multe capete de acuzaţii. Vedeţi mai jos filmarea video, dar şi comunicatul de presă al IPG.

„În contextul secvenţelor video postate pe unele surse de socializare, în care apare un ofiţer de sector şi un locuitor al capitalei, Direcţia de Poliţie a mun.Chişinău intervine cu concretizarea tuturor circumstanţelor acestui incident.

Cazul a avut loc la sfârşitul lunii martie curent, pe strada Vasile Lupu 30 din sectorul Buiucani al capitalei. Iniţial ofiţerul de sector a fost solicitat pe adresa indicată prin intermediul serviciului 902, în legătură cu apariţia unui conflict în curte, dintre locatarii unui bloc, astfel, deplasându-se la faţa locului cu automobilul personal de model „Ford Fusion”, pentru a soluţiona conflictul iscat. Respectiv poliţistul a parcat automobilul regulamentar şi s-a legitimat locatarilor care au solicitat intervenţia lui. Locatarii s-au arătat nemulţumiţi de faptul că în curtea blocului a fost parcat neregulamentar un automobil, blocând trecerea.

În acest timp, unul dintre locatari a solicitat poliţistului să ferească unitatea de transport parcată regulamentar, pentru a putea să se deplaseze cu automobilul de model Honda, în condiţiile în care ieşirea din curte este una îngustă. Respectiv poliţistul i-a eliberat trecerea, parcând automobilul pe trotuar, iar acesta a oprit automobilul în spate, blocându-l.

Asftel, ultimul invocă poliţistului de sector, precum că a parcat automobilul pe trotuar, filmând discuţiile provocatoare cu poliţistul. La faţa locului au fost solicitaţi şi alţi colegi de sector pentru a calma spiritele şi documenta circumstanţele apărute.

De asemenea, a fost solicitat şi un echipaj al INP care i-a întocmit un proces verbal poliţistului de sector, pentru deteriorarea drumurilor, pasajelor de nivel, mijloacelor tehnice de dirijare a circulaţiei rutiere, altor instalaţii rutiere CC RM, cu aplicarea amenzii în mărime de 1000 de lei.

Totodată,  în contextul circumstanţelor create la faţa locului, locatarul care a blocat intenţionat automobilul poliţistului de sector, aflat în exerciţiul funcţiunii a fost citat ulterior la sectorul de poliție unde i s-a întocmit un proces verbal, pentru ultragierea colaboratorului organelor de ocrotire a normelor de drept, opunere de rezistenţă CCRM, fiind transmis Procuraturii de sector pentru luarea de decizie pe acest caz.

În această ordine de idei, Poliţia capitalei solicită cetăţenilor de a conlucra cu ofiţerii de sectoare în contextul în care solicită ajutor pentru soluţionarea tuturor problemelor apărute. Iar în cazul în care sesizează încălcări din partea angajaţilor Poliţie, să solicite intervenţia serviciilor de resort întru evitarea tuturor neînţelegerilor.”

 

Comentarii