lukoil-banenr

Cel mai popular roadster din istorie, Mazda MX-5, se pregăteşte de un schimb de generaţii. Modelul japonez va oferi locul unui urmaş spre sfârşitul acestui an, showroom-urile urmând să demareze comercializarea începând cu 2015.

Pilot Autoexpert

A patra generaţie a modelului japonez va utiliza o platformă uşoară, dezvoltată de Mazda după noile principii SkyActiv. Folosind multe elemente din aluminiu, platforma cu propulsie posterioară va găzdui o caroserie uşoară, modelată după filosofia de design Kodo, regăsită deja pe Mazda3 şi Mazda6.

Pe lista motorizărilor se va afla motorul normal aspirat de 1.5 litri, SkyActiv-G, regăsit deja pe Mazda3. El livrează 100 de cai şi 150 de Nm. Chiar dacă resursele nu sunt foarte generoase, agregatul promite să se revanşeze cu o eficienţă demnă de invidiat, preluând exemplul fratelui său compact, care reuşeşte să bată chiar şi motoare turbo de cilindree mai mică.

Mazda va oferi şi o motorizare mai generoasă, un SkyActiv-G de 2.0 litri, modificat pentru a produce mai mult de 150 de cai putere.

Debutul oficial va coincide cu aniversarea a 25 de ani de la introducerea primului Mazda MX-5.

Comentarii