lukoil-banenr

Aţi citit foarte atent, este vorba despre S8, versiunea extremă a lui A8, ambele fiind doar în proiect dar dezvoltate simultan, o decizi înţeleaptă, dacă vrei să ţii pasul cu concurenţa. Maşina a fost spionată în apropierea circuitului „Iadul Verde”, şi este foarte bine camuflată. În ciuda acestui fapt totuşi, se pot desprinde careva idei de design.

Pilot Autoexpert

Mercedes-Benz S-Class are acum noi motive de îngrijorare. Dacă Seria 7 practic nu i-a influenţat poziţiile, atunci odată cu debutul noului A8 acest lucru ar putea să se întâmple. Mai ales că Audi va include în arsenalul său şi versiunea S8 care cel mai probabil se va afişa la scurt timp după premiera mondială a limuzinei.

Despre faptul că în imagini ar fi un S8 şi nu A8, vorbesc câteva detalii importante cum sunt cele patru finale ale sistemului de eşapament, sau frânele masive ce se-ntrezăresc printre jantele în cinci spiţe duble. Pe măsură ce maşina va pierde din camuflaj, ne aşteptăm să vedem şi barele de protecţie cu forme mai proeminente care să pună în valoarea caracterul sport al maşinii. Însă puteţi vedea detalii comune pentru ambele modele şi anume forma blocurilor optice şi grila frontală, inspirată de pe conceptul Prologue.

2018-Audi-S8-Spy-Shots-7 2017-Audi-A6

În ce priveşte motorizarea însă, este un pic cam devreme să venim cu presupuneri, dar există probabilitatea ca sub capotă să fie instalat V8-ul de 4.0 litri volum, turbo-aspirat, care să pună pe roţi între 500 şi 600 de cai putere. Acelaşi motor, este instalat sub capota generaţiei actuale a lui S8 unde se prezintă cu 520 de CP sau 605 în versiunea S8 Plus. Aşa cum spune tradiţia, aceste cifre ar trebui să crească cu cel puţin 10 CP (într-o versiune sau alta), iar la pachet cu masa totală redusă ar trebui să garanteze un pachet plin de emoţii şi senzaţii tari.

Însă pentru a confirma sau infirma cele scrise mai sus, va trebui să aşteptăm anul 2017-2018 atunci când Audi planifică să introducă noul model A8.

2018-Audi-S8-Spy-Shots-1 2018-Audi-S8-Spy-Shots-2 2018-Audi-S8-Spy-Shots-3 2018-Audi-S8-Spy-Shots-4 2018-Audi-S8-Spy-Shots-9

Comentarii